الأربعاء، 12 مارس 2014

السويسرول من مطبخ محمد

من طرف محمد  |  التسميات :

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

سبحان الله و بحمده عدد خلقه و زنة عرشه و مداد كلماته و رضا نفسه .
النهارده صورتلكم السويسرول اللى ماكنتش أتوقع إنى حاعمله فى يوم من الأيام لولا حبيبتى أم عمر 12 أستاذة الحلويات اللى شجعتنى انى أعمله ومن يوميها وأنا ما بطلتش أعمله تفتكروا ليه 
أولا :لإنه أسهل بكتييير من التورتة وأشيك من الكيكة
ثانيا :إقتصادى جدا عن التورتة
ثالثا : باحتفظ بيه فى الفريزر وبيظهر عند اللزوم
رابعا : لما باحب أعمل تورته كبيرة شوية باستعين بيه بصوا كدة عالصورة دى [/color]

السويسرول من مطبخ ردينى...................... مش حتقدر تغمض عينيك
إيه رأيكم أظن بتقولوا عليا رغايه .................بصراحة ليكم حق أعمل إيه بتوحشونى وباحب أتكلم معاكم
عموما نخش فى المهم

أهم حاجتين فى موضوع السويسرول دة ورق الزبدة والصينيه المستطيلة أنا استخدمت صينيه مقاس 40
وورق الزبدة بيتباع فى السوبر ماركت رول زى الفويل كدة أو بيتباع بالفرخ فى المكتبات
المقادير :[/size]
السويسرول من مطبخ ردينى...................... مش حتقدر تغمض عينيك
1- أربع بيضات كبار
2- كوباية سكر
3- كوباية دقيق
4 –كيسين فانيليا
5- ست ملاعق كبيرة مية دافية
الطريقة :
- نولع الفرن ونضبطه على درجة حرارة 180 درجة
- ندهن الصينية زيت ونبطنها بورق الزبدة
السويسرول من مطبخ ردينى...................... مش حتقدر تغمض عينيك
- نفصل البياض عن الصفار
- نضيف الفانيليا
- نضرب الصفار مع الماء و نصف كمية السكر لغايه أما نوصل لشكل الكريمة
السويسرول من مطبخ ردينى...................... مش حتقدر تغمض عينيك
- نضرب البياض مع بقية كمية السكر لحد أما نوصل لشكل المارينج وممكن تضيف نقطتين خل للبياض قبل بداية الضرب
السويسرول من مطبخ ردينى...................... مش حتقدر تغمض عينيك
- نضيف الدقيق على الصفار حبه حبة ونقلب بملعقة خشب فى اتجاه واحد لحد أما نصف كمية الدقيق
السويسرول من مطبخ ردينى...................... مش حتقدر تغمض عينيك
تخلص وبعدين نضيف نصف كمية المارينج (بياض البيض المضروب)ونخلط كويس فى اتجاه واحد لحد الإمتزاج الكامل
السويسرول من مطبخ ردينى...................... مش حتقدر تغمض عينيك
وبعدين نكرر الموضوع مرة تانيه يعنى نضيف بقية الدقيق وبعدين بقية المارينج
-كدة الخليط جاهز
السويسرول من مطبخ ردينى...................... مش حتقدر تغمض عينيك
-نصبه فى الصينيه
-ونساوى بالملعقة
السويسرول من مطبخ ردينى...................... مش حتقدر تغمض عينيك

- وندخله الفرن بيقعد فى الفرن مابين 12 إلى 15 دقيقة ومش أكتر من كدة عشان ما ينشفش
- يعنى أما يعدى 12 دقيقة نفتح بالراحة ونشوف اللون بتاع الكيك لو دهبى يبقى خلاص لو لسة ابيض يبقى لسة \
وممكن نختبر بعصاية الشيش الخشب لو طلعت ناشفة يكون الكيك استوى
السويسرول من مطبخ ردينى...................... مش حتقدر تغمض عينيك
- طلعت الصينية من الفرن نسيبها تهى تلات دقايق وبعدين نبتدى نتعامل معاها لازم نتعامل مع الكيك وهو دافى عشان نعرف نلفه لو برد مش حينفع خالص
هنا بقى حنحتاج فرخين ورق زبدة
بنطلع الكيك من الصينيه بالورق اللى اتخبز بيها
السويسرول من مطبخ ردينى...................... مش حتقدر تغمض عينيك
وبعدين بنقلبه على وشه على فرخ
السويسرول من مطبخ ردينى...................... مش حتقدر تغمض عينيك
ونفك الورق بالراحة وبعدين .
السويسرول من مطبخ ردينى...................... مش حتقدر تغمض عينيك
.نعدله مرة تانيه على الفرخ التانى
السويسرول من مطبخ ردينى...................... مش حتقدر تغمض عينيك
- نلف الكيك بورقة الزبدة بالشكل دة بحيث ان الورق يكون متداخل مع الكيك
السويسرول من مطبخ ردينى...................... مش حتقدر تغمض عينيك
-وندخله فى التلاجة حوالى نصف ساعة نكون جهزنا الحشوة
-نفك الكيك من الورق بيكون خد الشكل الاسطوانى
-نحط الحشوة
السويسرول من مطبخ ردينى...................... مش حتقدر تغمض عينيك

السويسرول من مطبخ ردينى...................... مش حتقدر تغمض عينيك
- نلف الكيك عالحشوة بشكل الإسطوانة ونغلفه بورق الزبدة كويس وندخله الفريزر حوالى ساعة
السويسرول من مطبخ ردينى...................... مش حتقدر تغمض عينيك
- ودة بيكون شكله عند التقديم

السويسرول من مطبخ ردينى...................... مش حتقدر تغمض عينيك
يارب تكونوا استمتعتم واستفدتم من الموضوع منتظر ردككم

0 التعليقات:

الكاتب

اكتب وصف المشرف هنا ..

المدونات

سياية

التسميات

الكاتب

الحصول على كل المشاركات في صندوق البريد الإلكتروني

كل المشاركات لدينا مباشرة في صندوق البريدك.
© 2013 Shif Boss. تصميم من Bloggertheme9
قوالب بلوجر. تدعمه Blogger.
+1 (877) 888-3000 Hello@yoursite.com