تورتة أجازة نص السنة نصين نص شيكولاتة ونص بطبقات كريمة الفاكهة .....................من مطبخ محمد
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته سبحان الله و بحمده عدد خلقه و زنة عرشه و مداد كلماته و رضا نفسهازيكم يا احلي عضوات في احلي منتدي
النهارده احتفال ....................
بنتى أخيرا خلصت امتحاناتها وأجازة نص السنه أخيرا ابتدت
احساس الأجازة هو إحساس رائع ...حتى لو كنتى موظفة زى حالاتى ..........بس عالأقل الواحد اتحرر من حاجة كانت مقيداه
أحساس الأجازة................... أحساس الحريه..............احساس الربيع مع اننا متكتكين من البرد
وعشان كدة قررت احتفل بحريتى عن طريق تورته نص السنة
نخش بقى عالمرحلة التانيه وهى عمل الكيك وخبزه
عملت أربع كيكات اسفنجية اتنين أبيض واتنين اسود
مقادير الكيكة الواحدة
1- خمس بيضات
2- كوباية دقيق
3 – 2 كيس فانيليا
4- 4 ملاعق كبيرة مية دافية
5- كوباية سكر بودرة
6- ملعقة كبيرة مش مليانة قوى محسن كيك يضاف على الصفار
الطريقة :هتلاقيها في الرابط هنا
http://shifboss.blogspot.com/2014/03/blog-post_4365.html
كدة عندى أربع كيكات بمنافعهم
نخش بقى عالمرحلة الأخيرة باقطع الكيك الأبيض نصفين
وآخر حاجة فى المرحلة الأولى
فرمت المكسرات وقطعت الكمبوت
كدة المرحلة الأولى خلصت بفضل الله
بغلى الكريمة ولما تغلى باطفى النار وباحط عليها الشيكولاتة (مبشورة أو متقطعة) وباقلب كويس لحد ماتندمج المكونات وباسيبها تبرد وكل ما تبرد كل ما يتقل
ودى الكريمة اللى باستخدمها
جناش الشيكولاته :
- نصف كيلو شيكولاته خام
- نصف كيلو كريمة لبانى
كريمة الشيكولاته :
المكونات
- عشر معالق كبيرة مليانة كريم شانتى خام من غير سكر
-خمسة ملاعق كبيرة سكر بودرة
- نصف كوباية كاكاو خام من غير سكر
- كوباية لبن يضاف تدريجيا
باضرب المكونات وباضيف اللبن تدريجيا
كدة بقى عندى تلات أنواع من الكريمة الغنية بطعم خطير وخفيفة كمان لإن الزبادى داخل فى مكوناتها باحتفظ بيهم فى التلاجة لحين الإستخدام
ولعمل كريمة الفراولة ضفت للكريمة البيضا صوص فراوله
دوبت بودرة الصوص فى نصف كوباية لبن وكملت ضرب
كدة عندى أربع كيكات بمنافعهم
نخش بقى عالمرحلة الأخيرة باقطع الكيك الأبيض نصفين
وآخر حاجة فى المرحلة الأولى
فرمت المكسرات وقطعت الكمبوت
كدة المرحلة الأولى خلصت بفضل الله
بغلى الكريمة ولما تغلى باطفى النار وباحط عليها الشيكولاتة (مبشورة أو متقطعة) وباقلب كويس لحد ماتندمج المكونات وباسيبها تبرد وكل ما تبرد كل ما يتقل
ودى الكريمة اللى باستخدمها
جناش الشيكولاته :
- نصف كيلو شيكولاته خام
- نصف كيلو كريمة لبانى
كريمة الشيكولاته :
المكونات
- عشر معالق كبيرة مليانة كريم شانتى خام من غير سكر
-خمسة ملاعق كبيرة سكر بودرة
- نصف كوباية كاكاو خام من غير سكر
- كوباية لبن يضاف تدريجيا
باضرب المكونات وباضيف اللبن تدريجيا
كدة بقى عندى تلات أنواع من الكريمة الغنية بطعم خطير وخفيفة كمان لإن الزبادى داخل فى مكوناتها باحتفظ بيهم فى التلاجة لحين الإستخدام
ولعمل كريمة الفراولة ضفت للكريمة البيضا صوص فراوله
دوبت بودرة الصوص فى نصف كوباية لبن وكملت ضرب
]
ولعمل كريمة الخوخ كررت نفس الخطوات بس بدل التوت ...............................خوخ
ودة الشكل النهائى
ولعمل كريمة الخوخ كررت نفس الخطوات بس بدل التوت ...............................خوخ
ودة الشكل النهائى
كدة تمام
ولعمل كريمة التوت
ضفت اتنين علبة زبادى توت + كيس شراب سريع التحضير بنكهة توتى فروتى
وباضرب
هنا ضفت الزبادى للكريمة
وهنا ضفت التوتى فروتى
وحسيت ان القوام تقل شوية فضفت ربع كوب عصير مركز توت كان عندى
الأول باحضر3 مقادير من الكريمة البيضا
باضرب السكر والكريم شانتى وباضيف اللبن تدريجيا
- خمسة معالق كبيرة مليانة كريم شانتى خام من غير سكر
-اتنين معلقة كبيرة سكر بودرة
- نصف كوب لبن يضاف تدريجيا
كريمة الفاكهة :
عملت تلات أنواع كريمة بنكهات محتلفة(توت- فراوله-خوخ)
المكونات ثابته فى كل مرة بس ضبط النكهة هو اللى بيتغير
المكونات الثابته:
ضفت اتنين علبة زبادى توت + كيس شراب سريع التحضير بنكهة توتى فروتى
وباضرب
هنا ضفت الزبادى للكريمة
وهنا ضفت التوتى فروتى
وحسيت ان القوام تقل شوية فضفت ربع كوب عصير مركز توت كان عندى
الأول باحضر3 مقادير من الكريمة البيضا
باضرب السكر والكريم شانتى وباضيف اللبن تدريجيا
- خمسة معالق كبيرة مليانة كريم شانتى خام من غير سكر
-اتنين معلقة كبيرة سكر بودرة
- نصف كوب لبن يضاف تدريجيا
كريمة الفاكهة :
عملت تلات أنواع كريمة بنكهات محتلفة(توت- فراوله-خوخ)
المكونات ثابته فى كل مرة بس ضبط النكهة هو اللى بيتغير
المكونات الثابته:
وعشان هى لنص السنه .....................قررت تكون نصين
وعشان هى للربيع................................ قررت احشيها بطبقات كريمة الفاكهة
وعشان بحبكم.......................................... قررت تشاركونى الإحتفال
...اتفضلوا
ياللا عالمطبخ بث مباشر
قسمت التورته لخطوات ودة بالترتيب
أولا :مرحلة تجهيز مكونات التزيين
ثانيا :مرحلة تجهيز الكيك وخبزها
ثالثا : مرحلة التنفيذ
أولا :مرحلة تجهيز مكونات التزيين
وعشان هى للربيع................................ قررت احشيها بطبقات كريمة الفاكهة
وعشان بحبكم.......................................... قررت تشاركونى الإحتفال
...اتفضلوا
ياللا عالمطبخ بث مباشر
قسمت التورته لخطوات ودة بالترتيب
أولا :مرحلة تجهيز مكونات التزيين
ثانيا :مرحلة تجهيز الكيك وخبزها
ثالثا : مرحلة التنفيذ
أولا :مرحلة تجهيز مكونات التزيين
وهى (كريمة الفاكهة-جناش الشيكولاتة-كريمة الكاكاو- كمبوت-مكسرات)
كدة عندى أربع كيكات بادهن كل طبقة كيك من كل ناحية بشراب الكمبوت
بس أنا سبت كريمة الخوخ للطبقة الأخيرة عشان تكون ماشية مع طعم كمبوت الخوخ
ونفس الطريقة مع النصف الإسود
وباغلفه بالكريمة
وباصب الجناش التقيل على الوش
أنا باحطه على طبقتين باحط التانية لما تجمد الأولى واللى فى الصورة الطبقة الأولى
وبااجيب صينية مستطيلة وباغلفها بورق الفويل وباجمع النصفين
وباسيبها تتماسك فى التلاجة حوالى ساعتين
وباحط طبقة الجناش التانية
وبارص الكمبوت
وبازين بالكريمة سريالى.............................. بصراحة أنا مش من هواة استخدام كيس الحلوانى
وباساوى الحروف بالمكسرات
- ودة بيكون الشكل النهائى عند التقديم
يارب تكونوا استمتعتم واستفدتم من الموضوع ومنتظر ردككم واي حد ممكن يعلق في المدونة
0 التعليقات: